domingo, 27 de julio de 2014

SAFAREIG DE LA FONT DE LA SALUT DE CABRA. CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA.CATALUNYA

Està situat sota la plaça de la Creu en una cavitat oberta en la roca, és rectangular, de pedra, i de proporcions considerables.



La font de la Salut és d'una canella que es troba situada en una fornícula d'arc escarser fet de maons, a l'interior hi ha un rètol amb el nom de la font i la dada de 1878.

M’encanten els safarejos, els cellers, les escoles, els escorxadors , ... representen – almenys per a mi – un avenç important en l’existència de les classes més humils.

Els safarejos servien alhora que per rentar la roba, d’espai de comunicació en el que s’arranjaven sovint - per experiències compartides - problemes de parella, de salut , i fins econòmics.

Avui sembla que tot és més fàcil, però les persones vivim aïllades, amb la NOSTRA màquina de rentar, la NOSTRA assecadora, la NOSTRA ,... i som víctimes d’una medicalització absoluta de les nostres vides, ja per problemes somàtics, ja per problemes psíquics.

Ens cal apagar de tant en tant el NOSTRE aparell de televisió i sortir a passejar, possiblement ben aviat trobarem companyia, i retrobarem el plaer de relacionar-nos amb altres persones

No hay comentarios:

Publicar un comentario