miércoles, 2 de julio de 2014

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LA TRANSFIGURACIÓ DEL SENYOR. ALBATÀRREC. EL SEGRIÀ. LLEIDA. CATALUNYA

Llegia que el Bisbe, Gregorio Galindo 1736-1756, fidel defensor d’una peculiar tesis – que encara té defensors – i que obligava a emprar als clergues la llengua castellana, sota la premissa que Déu, només entén aquesta parla, beneïa el temple – en castellà, per descomptat – l’any 1740.

Església de planta rectangular de tres naus, amb teulada a doble vessant. La façana principal està precedida per una escala doble que dona accés a la porta que és rectangular, flanquejada per unes pilastres que aguanten un entaulament llis a sobre del qual hi ha un frontó semicircular trencat al mig per una fornícula que també testà flanquejada per pilastres que aguanten un frontó triangular trencat; la llinda té decoració geomètrica. Per sobre del portal hi ha un petit rosetó i la façana es remata amb una forma triangular al centre. Al costat esquerra de la façana s'alça el campanar que és de planta quadrangular, amb una finestra d'arc de mig punt per les campanes i rematada per una balustrada.


Dona tota la sensació que s’aixecava bàsicament per garantir al màxim la privacitat dels propietaris del castell, que acull avui tota mena de celebracions festives.

No hay comentarios:

Publicar un comentario