miércoles, 2 de julio de 2014

ESGLÉSIA DE VALLDAURA. MANRESA. BAGES

La descripció tècnica en la que no trobava el nom dels arquitectes – sembla que un s’ocupava del interior. I un altre de l’exterior – ens diu ; edifici construït en pedra, amb una nau i capelles laterals comunicades entre si mitjançant arcs apuntats. Coberta a dues vessants. La façana principal és de composició ordenada, llisa, amb predomini del buit sobre el ple: portal en arc rodó i gran finestral tripartit que segueix la línia de façana formant el capcer. Una torre poligonal amb coberta piramidal resol la cantonada i serveix de nexe d'unió amb la façana lateral, plana, amb petites obertures i contraforts. El conjunt exterior utilitza un llenguatge formal divers de l'interior.


Les façanes denoten unes certes influències centreeuropees, la qual cosa no és estranya si pensem que estan fetes posteriorment a l'interior i de mans d'un arquitecte més jove ????, ens agradarà tenir noticia d’ambdós arquitectes a l’emal coneixercatalunya@gmail.com

A l'interior – inaccessible el dia de la meva visita - , llegia que la nau està separada de les capelles laterals mitjançant arcs formers, rebaixats en planta baixa i apuntats al pis superior. Absis poligonal. Cor al tester, a nivell de planta pis. Coberta amb estructura de fusta. Paraments arrebossats. A la capçalera, i damunt de l'altar, hi ha el cambril de la Verge.

http://www.monestirs.cat/monst/bergue/bg20vall.htm
http://www.bergactual.com/2013/03/17/santa-maria-de-valldaura-olvan

Som – convé que ho recordem sempre – un somni de Déu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario