domingo, 6 de julio de 2014

ESGLÉSIA DE LA BISBAL DEL PENEDÈS, ADVOCADA A L'ASSUMPCIÓ DE LA MAREDEDÉU, MAL DITA SANTA MARIA. PENEDÈS JUSSÀ.

El Marcel Morató Tort , retratava l'església de  la Bisbal del Penedès, advocada a l'Assumpció de la Marededéu, mal dita Santa Maria, per  " influència " de la llengua castellana.  La descripció tècnica la   qualifica com’ una construcció moderna’ , dels anys 1940-1975 , neogòtica, amb una nau central i dues laterals, visibles des de l'exterior. Cap dada- com és mal costum - de l'autor, sou pregats de fer-nos- saber a l'email castellardiari@gmail.com 


El campanar que, juntament amb el cos més gran de la façana, correspon a la nau central, és una torre vuitavada, formada per quatre cossos separats entre ells per uns pinacles, una cornisa i una cornisa amb barana respectivament. La façana de l'església està precedida per un atri, que també cobreix l'entrada a l’antic centre catequístic, al costat esquerre.


A l'interior destaquen els grans arcs d'ogiva de la nau central, decorada amb columnes i que està separada de les naus laterals per arcs de mig punt. Als peus de l'església hi trobem un gran arc escarser sobre el qual hi ha el cor. Al costat de l'altar major hi ha un orgue instal•lat el 1990.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2016/08/goigs-lassumpcio-de-la-mare-de-deu-la.html

Ens agradarà rebre a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com dades de l’arquitecte autor del projecte.
 
la "monotònia criminal" contínua, els mitjans de comunicació audiovisuals, recullen les raneres de mort, de nens, dones, ancians,.., davant l'absoluta indiferència de la mal dita "societat civil"

No tinc paraules per explicar l’intensíssim dolor que em provocaven  les imatges del bombardeig de  l’hospital Al Ahli de Gaza, Benjamín «Bibi» Netanyahu  (   Tel Aviv, 21 d’octubre de 1949  ) superava amb escreix al seu ídol Adolfo Hitler (Braunau am Inn, Alta Àustria, Imperio austrohongarès; 20 de abril de 1889-Berlín, Alemanya nazi; 30 de abril de 1945)

https://www.guimera.info/wordpress/tribuna/el-diable-es-vesteix-de-netanyahu/

Que Déu tingui pietat de tots nosaltres, i no  permeti que malmetem aquest món  que ELL creava per a nosaltres com un paradís.

Jesús perdonava a Sant Pere que el negués fins a tres vegades la nit en que el detenien,  tenim entre nosaltres, “ conreadors de l’odi, contra Catalunya i el catalans “,     alguns amb vestit talar. Qui tingui orelles per escoltar, que escolti!!! 

Que la Marededéu  i  Sant Antoni de la Sitja,  elevin a l’Altíssim la pregaria dels  armenis,   amazics ,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos,  jueus,   africans , sud-americans ,  afganesos, inuits,   saharauis  ... ,   i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!

 A qui no es cansa de pregar, Déu li fa gràcia.

 



No hay comentarios:

Publicar un comentario