miércoles, 16 de julio de 2014

ESGLÉSIA DE SANT MARTÍ DE CALONGE. L’EMPORDÀ JUSSÀ. GIRONA. CATALUNYA

La Roser Riubrugent retratava l’església parroquial de Calonge, advocada a Sant Martí – en altres èpoques patró de la cavalleria -, la descripció ens diu que és d'una sola nau, molt ampla, amb 8 capelles laterals comunicades entre sí de manera que semblen formar dues naus laterals. Dues de les capelles més allargades formen una espècie de creuer. La de l'esquera és l'anomenada de la Mare de Déu del Roser. La capçalera és poligonal. Està coberta amb volta de mig punt amb llunetes i els arcs formers són de mig punt i alguns lleugerament apuntats. A la façana, orientada a llevant, destaca l'elegant portalada.


En la part meridional del temple s'aixeca la torre-campanar, de planta quadrada, una bona part de la seva estructura és romànica. Tanmateix, en la part baixa i mur meridional s'hi troben restes de carreus antics, una porta lateral barroca i una part d'una finestra d'arc de mig punt. El campanar consta de tres pisos. Entre el parament i la volta de la part inferior del campanar es veuen restes de la coberta de la nau lateral romànica.


Tot el parament interior és emblanquinant; a les capelles hi ha frescos amb representació d'imatges de sants. Protegint l'entrada hi ha un cancell de fusta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario