miércoles, 2 de julio de 2014

CASTELL D’ALBATÀRREC. EL SEGRIÀ. LLEIDA

Aconseguia veure únicament les part més altes del Palau renaixentista, edificat a mitjan segle XVI, situat al darrera de l’església en una petita elevació del terreny, que domina el poble i el riu.

Està format per dos cossos en angle recte de tres plantes cadascun d'ells. Un d'ells és una torre de planta rectangular que està rematada per una cornisa i, a les cantonades, unes petites torretes circulars sobre unes mènsules còniques.



L'altre cos està rematat per una cornisa llisa. El parament és de carreus regulars de pedra. A les façanes que donen al pati hi ha dos matacans sobre mènsules. A la façana que dona al riu, hi ha un mirador amb forma de matacà obert amb dues columnes que aguanten una petita teulada. Per tot l'edifici hi ha grans finestrals de tres arcs amb columnes, finestres amb arcs geminats, arcs conopials i espitlleres. El pati té dos pandes amb arcades gòtiques i en el centre hi ha una font circular amb figures mitològiques. Tot el recinte està envoltat per un mur emmerletat de construcció recent.


Els darrer propietaris la família Camon de Barcelona, entre 1924 i 1926 el van refer dins d'una concepció medievalista

No hay comentarios:

Publicar un comentario