viernes, 20 de junio de 2014

LA SERRATELLA I L’ESGLESIA PARROQUIAL DE SANT MIQUEL. LA PLANA SOBIRANA. CASTELLÓ

No trobava – més enllà de la data en que s’aixecava , segles XVIII - XIX (1790-1803) – cap dada del mestre d’obres i/o arquitecte responsable de l’obra.

El creixement del poble està vinculat amb el comerç amb les colònies americanes, i alhora que els ‘diners d’Amèrica’ , deixaven de fluir a mesura que al crit de ‘ ESPAÑA NOS ROBA’ s’anaven independitzant de la ‘ MADRE PATRIA’, queia de forma dramàtica la demografia local i comarcal.

El Joan Serra Saún em feia arribar unes magnifiques fotografies de les que com sempre em costa fer una selecció , que consistirà en aquest cas una vista de la població enla que destaca el campanar de l’església de Sant Miquel, i una segona en que es veuen els dos temples de la Serratella.



També una imatge de la façana de Sant Miquel, obra de Juan Albert Porcar


L’entrada de wikipedia ens diu que eren 94 habitants quan es tancava l’any 2013, també la filiació política dels ajuntaments des del començament d’aquesta ‘democraciola’, en la que l’estultícia i la corrupció de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA han ensorrat de forma irreversible ‘l’estat del benestar’.

El Princep dels Esperits Celestials malgrat – aquí i arreu - lluita aferrissadament, de moment almenys no assoleix la victòria definitiva.

No hay comentarios:

Publicar un comentario