sábado, 12 de abril de 2014

PONT DEL MOLÍ D'EN FIGUERES.GUALBA. VALLÈS ORIENTAL/ MONTSENY JUSSÀ

Trobava una més que minsa informació ‘ pont d'un sol arc, pla i tot de pedra amb baranes, datat al segle XVII.

El molí està ruïnós i el Pont té poc us.

Sobre la riera de Gualba,afluent per l'esquerra de la Tordera’.



El retratava des del constat oposat al moli, per tal de deixar constància del lloc per on tornava l’aigua a la riera, un cop feta la seva funció.


Hores d’ara tothom té coll avall - i nosaltres no ens cansarem de repetir-ho - que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor. L’adscripció política del Govern Local ho fa – si això és possible – més difícil d’entendre. Pensem que ara, amb les limitacions de la Nova Llei del PP que limita l’activitat dels ens locals, desenvolupar aquesta tasca des dels Ajuntaments serà quasi impossible, i almenys a Catalunya cal que les entitats i/o les persones ho assumim fins on ens sigui possible.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’emailconeixercatalunya@gmail.com



Edifici en estat ruinós. Consta de planta semi-soterrani, on es situava el carcavà, planta baixa, on hi havien les moles i pis. No es conserva cap element del sistema de moles i rodets de l'antic molí. Destaca la porta d'entrada amb carreus adovellats. Es conserva la boca del carcavà del molí arran de la riera, sota un pont d'aire medieval.

Era un molí fariner

No hay comentarios:

Publicar un comentario