sábado, 12 de abril de 2014

FRANCESC SABATÉ LLOPART. IN MEMORIAM. CEMENTIRI DE SANT CELONI. EL VALLES ORIENTAL / MONTSENY JUSSÀ.

Ens aturàvem el Josep Olivé Escarré i l’Antonio Mora Vergés davant el lloc on s’explica que es va enterrar el cos de Francesc Sabaté Llopart ( Hospitalet de Llobregat , març 30 de 1915 - Sant Celoni , 5 gener , 1960 ) i altres tres víctimes no identificades del franquisme.

Al Quico l’assassinaven al carrer de Santa Tecla de Sant Celoni, el cap de sometent local i secretari de la CNS, Abel Rocha Sanz, , el guàrdia civil Antonio Martínez Collado i l’ex-legionari Pepito Sebina, el Cap del somatent va descarregar la seva metralleta al cap del Quico després de mort, desfigurant-lo fins el punt que ni la seva germana el va poder identificar.
http://www.sindominio.net/marxa-maquis/article.php3?id_article=25

En altres llocs l’autor d’aquest acte de vilesa - disparar – desprès de mort - sobre el cadàver i desfigurar el rostre de Sabaté va ser el falangista Pepito Sivina, àlies "mataperros" (des de llavors alguns li van canviar el sobrenom pel de "matamuertos"). Això li va permetre, durant anys, presumir d'haver-lo rematat.
http://www.revistalaocaloca.com/2011/03/los-otros-50-aniversario-de-la-muerte-del-quico-sabate-1%C2%AA-parte/



Desprès de retratar l’indret i el cartell que li dona ‘ visibilitat’ , recordava l’ encerclada Capella del Cementiri de Sant Celoni, i em preguntava una vegada més, com és possible que alguns continuïn vius, mentre gent com el Francesc Sabaté Llopart, pateix tota mena de restriccions i retallades , i àdhuc la mort ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario