lunes, 10 de marzo de 2014

Societat Moral, Cultural i Recreativa de Sant Telm. Corbera de Llobregat

Costa d’empassar – fins per uns ciutadans com nosaltres, que hem acceptat que els fills i nets dels criminals feixistes s’han convertir en immaculats demòcrates - que els edificis més notables de Corbera de Llobregat son obra del diable, que els alçava en una sota nit, i que s’enduia possiblement alguna de les escassament 1. 200 ànimes que constituïen el cens en aquells anys.

Es tancava l’any 2013 amb 14.315 habitants, que no semblen tenir cap curiositat per esbrinar la història dels que els precedien en aquesta terra.


Retratava la façana de carrer d’Andreu Cerdà, 12-14, la descripció tècnica ens diu ; edifici de planta rectangular amb dues plantes, suspeses sobre un terreny molt desnivellat, i coberta de dos aiguavessos. A la primera planta hi ha locals per a sala d'exposicions i reunions i altres serveis; a la segona planta, una sala d'espectacles amb un aforament de 300 persones i bar. La façana principal, d'inspiració modernista, és d'obra vista rústega i disposa de cinc arcades de traçat carpanell separades per pilastres rematades superiorment. En diferents etapes es va construir una pista descoberta al costat, que posteriorment es va cobrir i actualment funciona com a bar de l'entitat.

Ens agradarà saber qui va ser el mestre d’obres i/o el arquitecte autor d’aquesta obra a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario