martes, 4 de marzo de 2014

SANT BARTOMEU I SANTA TECLA DE SITGES. EL GARRAF

El Marcel Morató Tort, retratava aquest edifici religiós de planta basilical, estructurada en base a tres naus , i un absis poligonal. Disposa també de capelles laterals, cor situat als peus, i tribunes superiors. Pel que fa a la coberta, aquesta descarrega el seu pes sobre un conjunt d'arcs de mig punt.


Els trets més rellevants de la seva façana principal són, d'una banda, la presència de nàrtex o vestíbul avançat (que data de l'any 1863) i de tres portes d'accés, totes elles conformades per arcs de mig punt; d'altra banda, convé mencionar la presència de l'obertura circular superior, o rosassa, i el coronament superior amb cornisa de perfil ondulant i pinacles amb esferes. Finalment, a la banda dreta del frontis es troba emplaçat el campanar de planta octogonal i conformat per tres cossos superposats. En el costat esquerre s'identifica l'anomenada torre del Comunidor, de planta quadrada. Cal mencionar també la presència de la capella del Santíssim en el flanc dret de l'església.

Es bastia aquest edifici amb els ‘ diners d’Amèrica’ , que atorgarien a la ‘ blanca subur’, el títol de ‘la petita Havana ‘; que val a dir li escau millor, oi ?.

No hay comentarios:

Publicar un comentario