jueves, 6 de marzo de 2014

MEMORIES OF WORKING CATALONIA, LA FÀBRICA BALSACH DE SABADELL.

L’Antoni Calvo Uribe publicava unes fotografies d’aquest equipaments industrial de l’època en que Sabadell era ‘Ciudad Piloto del Deporte Español’, i pocs parlaven de la corrupció política i/o administrativa, i per descomptat si ho feien, tenien molta cura de a qui on deien, i en quin lloc es parlava.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202261490352812&set=gm.10152205748539854&type=1&theater

Trobava en relació a Cal Balsanchs, que Gabriel Bracons singla fou l’arquitecte que projecta aquesta fàbrica de planta simètrica, que comprèn tota una illa.


Està formada per un prisma monumentalista compost de semisoterrani, planta baixa i dos pisos, on es situa l'accés, precedit per un gran espai buit a tres alçades i emmarcat per unes pilastres. Davant seu hi ha un pati utilitzat per la càrrega i descàrrega de mercaderies, als costats hi ha diverses dependències i al darrera, una immensa nau.

Les naus de la cantonada dels carrers Montllor i Pujal i Maria de Bell-lloc eren de planta semi-soterrani i planta baixa, però amb la recent adaptació d’aquest àmbit en pista poliesportiva s’han convertit en un cos d’una sola planta semi-soterrada de gran alçada. Les naus adjacents de la cantonada del carrer de Maria de Bell-lloc i del carrer d’Antoni Oller eren de planta baixa i pis, i actualment es troben desocupades.

Els material emprats són l'estuc i la pedra.

Cal destacar el cuidat disseny de la tanca del pati

No hay comentarios:

Publicar un comentario