viernes, 7 de marzo de 2014

LA METAMORFOSI DE L’ARCIS. DE L’AGRICULTURA A LES ARTS ESCÈNIQUES. BIGUES. BIGUES I RIELLS.

No trobava cap dada del promotor, i tampoc del mestre d’obres i/o arquitecte, o fins del constructor [ a Bigues tenen el recurs fàcil de la ‘família Magrins’. Ens agradarà rebre aquesta informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com
També la ‘petita història’ d’aquest àmbit cultural al llarg del segle XX, i el que portem de XXI


La descripció tècnica ens diu ; edifici entre mitgeres de planta baixa i un pis d'alçada, amb golfes, d'amplada de dos cossos. La façana està rematada per un acroteri ondulat, de forma simètrica, igual que la disposició de les obertures, en tres alçades. Aquestes estan realitzades en maó massís, formant arcs rebaixats en les llindes de les portes i llindes triangulars en les finestres.

Davant la gasiveria documental, no cal insistir gaire en que hores d’ara tothom té coll avall - i no ens cansarem de repetir-ho - que hi ha una voluntat política encaminada a deixar perdre i/o a menystenir, el Patrimoni Històric i/o Artístic de Catalunya, i malgrat això és per a molts cosa sabuda, tant almenys, com que en aquesta tasca han col•laborat – i col•laboren – si més no per omissió, autoritats civils, eclesiàstiques i àdhuc intel•lectuals, no advertim cap senyal de canvi per a millor.

El cens de l’any 1910 era de 913 ànimes, i es tancava l’any 2013 amb 8.747 habitants.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario