martes, 18 de marzo de 2014

LA CASA J.C DE VILARDIDA. VILA-RODONA- EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava a Vilardida , aquest casal entre mitgeres, de gran dimensions, format per planta baixa i tres pisos, separats a la façana per impostes. L'estructura de la façana és simètrica. Hi ha una gran porta d'accés amb brancals de pedra i arc escarser, que ocupa la planta baixa i el primer pis. La resta d'obertures és allindada, amb balcons de barana de ferro forjat els dos primers pisos i de ceràmica el tercer, i en tots els casos amb resseguiment de les obertures amb rajoles decoratives a la llinda. A les cantonades hi ha imitació de carreus en ceràmica. El conjunt es corona amb una barana llisa.


A la clau de l'arc de la porta d'accés de la façana principal hi ha una inscripció amb la data del 1910 i les inicials JC, hom pensa que és la data en que s’acabava la reforma, ja que l'habitatge original, és clarament una construcció anterior.

Ah!, per descomptat, ni un molt del promotor JC, ni del mestre d’obres i/o arquitecte, estem – potser no cal recordar-ho – a Vilardida, en terme de Vila-rodona i/o Montferri, al Camp sobirà, a la província de Tarragona, a la colònia del REINO DE ESPAÑA que els nadius i/o aborígens en diem Catalunya.

file:///C:/Windows/system32/config/systemprofile/Downloads/27223-27147-1-PB.pdf

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario