domingo, 9 de marzo de 2014

LA CASA D'ANDREU ROMEU VALLÈS DE SABADELL

Francesc de Paula Nebot i Torrens (Barcelona, 1883 - 1965), rebia l’encàrrec a la segona dècada del segle XX [ 1918] per a fer dues torres – una d’elles ara enderrocada - que atorgaven un entrada ‘solemne’ al carrer de Vila Cinca, de la ciutat de Sabadell, a la colònia del REINO DE ESPAÑA que els nadius i/o aborígens anomenem Catalunya.


Llegia que se la coneix com CASA ROMEU, aquesta magnifica ‘Torre’ cantonera, formada per planta baixa, pis i golfa. La cantonada té una correcta resolució, servint de ròtula a les dues façanes. Aquestes presenten un acurat ús dels elements de gust noucentista. La coberta és de teules planes i ceràmica vidriada, té una cúpula a la cantonada amb ull de bou alineat amb les finestres de la golfa. La casa es troba envoltada per un ampli jardí que dóna als dos carrers.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , particularment el nom i cognoms del promotor, i el lloc i data de naixement i traspàs

Joaquim Tudela Torras, em feia saber que la casa enderrocada pertanyia a Salvador Romeu i Vallès , germà de l’ Andreu Romeu i Vallès, comerciant de borra.

No hay comentarios:

Publicar un comentario