martes, 4 de marzo de 2014

FORTRESS OR CASTLE DE BOIXADORS. SANT PERE SALLAVINERA. L’ANOIA. BARCELONA. CATALUNYA

Alhora de posar el títol el conflicte d’Ucraïna es va enverinant, i em plantejava la possibilitat de fer-ho enlloc de en llengua anglesa, i en ucraïnès ‘фортеця чи замок’, malgrat desistia de fer-ho, sento com a pròpies les desgràcies d’aquella dissortada nació.

Retratava al Josep Olivé Escarré, davant del Castell que ens deixaven els àrabs, recordeu que portaren la ‘tecnologia de la construcció ‘ , i que d’això en son bona mostra els noms d’algunes tasques i dels que les duen a terme, alfeizar, albañal, albañil,....



Està documentat des del 1014, i els Boixadors en foren senyors des del 1123. Del tronc principal dels senyors de Boixadors sortiren branques secundàries com els Foixà-Boixadors que des del 1425 senyorejaven aquest castell que passà al domini dels Salvà el 1622 , i als Xatmar l’any 1725.

Un esglaonat joc de murs i contramurs, escalen i protegeixen el monticle; del castell resta la torre rodona mestra, una sala coberta amb un arc de diafragma ogival , i restes d'un casal senyorial amb les seus cups, colomar i altres senals de dependències així com de murs que protegien la parts dels senyors. Són de destacar la cúpula interior de la torre, la volta de la cisterna, diversos finestrals, i una sala que no conserva sostre però on es poden veure els arrencaments dels arcs ogivals que sostenien la volta.

Connectada per un portal amb el castell, estaria la capella de Sant Pere i a l'altra banda del castell envoltat de murs es conserva el que sembla ser una gran necròpolis.

Només ens feia companyia el vent en aquest tossal isolat.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercataunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario