lunes, 3 de marzo de 2014

EL MANELIC D’ALPENS. EL LLUÇANÈS. OSONA. CATALUNYA

La Maria Rosa Planell Grau, i el Miquel Pujol Mur, xino xano van recollint mostres del riquíssim patrimoni històric i artístic de Catalunya, i publicant-ho en algun dels seus blocs :

http://indretsescbergueda.blogspot.com.es/

http://mrpgemp.blogspot.com.es/

En aquesta ocasió de la seva visita ens deixaven una bellíssima imatge de l’obra de Joan Prat i Roca( Cal Vilamala d'Alpens, 1 d'agost del 1898 - 5 d'Agost del 1985 ), reconegut com ‘el ferrer d'Alpens’


El Manelic és una escultura de ferro forjat situada al centre de l'antiga plaça del Pou Comú, actualment coneguda com a plaça Joan Prat i Roca en honor al ferrer que forjà l'escultura.

Està situada sobre una base de pedra que forma una font, que antigament constituïa el Pou Comú i del qual se'n conserva una manivela de ferro.

La base té una placa commemorativa al ferrer d'Alpens, Joan Prat, en reconeixement a la donació honorífica d'aquesta escultura al poble.

L'escultura d'uns 105 centímetres constitueix un exemple del virtuosisme tècnic que Joan Prat assolí en la tècnica del ferro forjat.

L'escultura està composada per la figura del Manelic (45 centímetres) vestit amb barretina, capa, faixa, espardenyes de betes i bastó, i la base (60 centímetres) en forma de quatre suports recargolats i ondulats que acaben amb un cap de drac ricament treballat. En el cos de dos dels dracs que fan de suport hi ha el nom i el cognom del ferrer inscrit.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario