lunes, 3 de marzo de 2014

EDIFICI DELS JUTJATS DE BERGA

La Maria Rosa Planell Grau, ha ‘estrenat’ un bloc bàsicament de fotografies, en el que s’aniran publicant les imatges de les seves sortides per la Comarca, i les ‘passejades’ per la Capital, en aquesta ocasió retratava el que és encara Edifici dels Jutjats de Berga.

Explica la història que s’ escolava el primer feixisme ( Dictadura de Miguel Primo de Rivera y Orbaneja ) quan l’any 1928, l’arquitecte Emili Porta Galobart (1901-1965), concloïa l’edifici del Jutjat de Primera Instància i Instrucció de Berga.
http://cat.pallaresfernandez.com/node/114

La descripció tècnica ens diu ; edifici de tendència historicista, envoltat en el seu conjunt per una tanca perimetral d'uns 2 metres d'alçada, feta de pedra i ferro forjat.


La planta baixa és dedicada a les dependències i oficines judicials i del registre civil. La primera planta, en canvi, es destinada a vivenda. A banda i banda de l'edifici central s'alcen dos cossos més en forma de torre, amb uns finestrals acabats en arcs de mig punt. És interessant la porta principal, flanquejada per dues columnes que sostenen una balconada amb balustrada, i els finestrals de la planta baixa, també acabats en arc de mig punt a la façana de migdia. L'interior és decorat en algunes parts amb fusta i ceràmica vidriada.

Bufen mals vents per a la ciutadania, i a les reduccions en sanitat, serveis socials, educació, drets civils,... s’afegeix ara la voluntat de centralitzar a les capitals provincials els Jutjats i Tribunals.

Des del PP s’han fet grans esforços per limitar el dret a la justícia a les classes més febles, i ara, a manera d’indigne colofó, ens arriba la proposta de centralització.

No hay comentarios:

Publicar un comentario