domingo, 16 de marzo de 2014

EDIFICI DE LA PEIXETERIA DE VILA-RODONA. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

De Vila-rodona ens diu l’enciclopèdia – mal dita la GRAN – que s'estén entre els municipis d’Aiguamúrcia (N), el Pla de Santa Maria (NW), Alió (SW), Bràfim, Montferri i Rodonyà (S), tots dins l’Alt Camp, i el Montmell (E), ja dins el Baix Penedès. És al sector de la plana de llevant de la ciutat de Valls, travessat de N a S pel Gaià, i accidentat a la part de l’esquerra del riu pels contraforts del Montmell (524 m). Comprèn la vila de Vila-rodona, cap de municipi, part de la caseria de Vilardida (compartida amb Montferri), els petits llogarets de la Serra, Mas d’en Bosc, Mas de l’Alzinet i un bon nombre de masos, la major part deshabitats.

No disposa d’un Catàleg de Patrimoni en línia, i no trobava cap dada de l’edifici annex a l’església parroquial de Santa Maria, que m’explicava una veïna que havia estat una peixateria, i que li evocava ara una ‘mesquita’.

Gràcies a la xarxa avui tothom, persones, empreses, i Administracions, pot explicar el que pensa fer,i en el cas de Vila-rodona dins del Projecte "Viure al poble" – qualificable en bona mesura com una ‘ Carta als Reis d’Orient - en aquest context de misèria pública i privada, en que ens han sumit les elits estultes i corruptes del REINO DE ESPAÑA, llegia :
PROJECTE: Rehabilitació de la peixateria municipal i oficina de turisme.

Deduïa doncs que aquest edifici formava part del ‘patrimoni municipal’, i que a manera de ‘mercat públic’ havia donat servei a una ciutadania que a dia d’avui es veu obligada a desplaçar-se a nuclis de major importància per proveir-se d’aliments.

Amb l’esperança de rebre a l’email les dades del promotor i del mestre d’obres i/o arquitecte constructors de l’edifici, i dels seus homònims autors de la reforma el retratava, com havia fet ja – des de la distància – amb la Capella del Sant Crist del Cementiri – que no té horaris de visita - , i amb la casa de ‘cal Adrogueret’, segons em feia saber la mateixa veïna, intueixo que vila-rodonina de naixement.


Dinàvem esplèndidament , la Maria Jesús Lorente Ruiz, i l’Antonio Mora Vergés, al Racó de la Vinya, al número 8 de carretera de Santes Creus, a tocar de l’entrada a Vila-rodona. Telèfon 977.639.270, us ho recomanem

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario