martes, 18 de marzo de 2014

CHAPELLE DE SAINT-PIERRE. LES DESTRES. AIGUMÚRCIA. EL CAMP SOBIRÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Quan retratava l’esglesiola advocada a sant Pere, al petit nucli de les Destres, que depèn administrativament d’Aiguamúrcia, i com la resta d’aquest extens terme ; l’Albà, les Ordres, el Pla de Manlleu, la Planeta, les Pobles, Santes Creus, Urbanització el Mas d'en Perers, Urbanització els Manantials, .. de la infinita bondat de Déu, tenia la sensació d’haver-la vista abans ( com així era ), l’Ángela Llop Farré, ens havia precedit a la Maria Jesús Lorente Ruiz, i a l’Antonio Mora Vergés, com podeu veure en aquest enllaç :
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2013/12/sant-pere-de-lhorta-dels-destres.html

El terme aixopluga runes il•lustres, l’Albà, Selma,...

La descripció tècnica ens diu ; edifici de planta rectangular d'una única nau, amb una petita sagristia de planta quadrada adossada al mur lateral dret.

A la façana es troba la porta d'accés d'arc de mig punt i una petita obertura circular en la part superior, únic punt d’il•luminació de l'església.

Té volta de canó en l'interior i teulada a dues vessants en l'exterior.

Un petit espadat s'aixeca en el vèrtex de la façana.


L'obra, de pedra, està arrebossada i pintada del mateix color blanc ‘mariner’ que Santa maria d’Aiguamúrcia, es diria que ambdós esglesioles, i fins potser els mateixos habitants de la contrada, s’enyoren del mar.

Catalunya no podrà accedir a l’espai sideral ( la darrera MARGALLADA de que tinc noticia ) com a conseqüència dels filats de tota mena que es troben enganxats en el patrimoni Històric i/o Artístic, en aplicació de les directrius ancestrals del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL del REINO DE ESPAÑA.

No hay comentarios:

Publicar un comentario