martes, 28 de enero de 2014

mysterious house in Abbey Street, 3 . L’Espluga de Francoli

Quan retratava la casa de planta i tres pisos, de número 3 al carrer de l’Abadia, de l’Espluga de Francolí, a la comarca de la Conca de Barberà, pensava trobar alguna dada dels seus promotors, i de l’arquitecte autor del projecte .


La descripció tècnica em feia venir els colors a la cara ‘ per del'austeritat dels materials (arrebossat i rajoles) i la pràctica manca d'elements decoratius i la forma octogonal de la tribuna, aquest edifici podria ser construït a mitjans dels anys 30 del segle XX. Possiblement és l'únic edifici d'aquestes característiques en la vila.’

Que vol dir , podria ser construït ?. Està al centre de la població, i el cens a darreries del primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ) era de 3.224 persones; i quan es tancava l’any 2013 de 3.897 habitants. Algú ho devia veure fer, oi ?.

Que vol dir, possiblement és l'únic edifici d'aquestes característiques en la vila. ?

Constato amb tristesa que les tesis del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL, pel que fa a documentar el Patrimoni Històric de Catalunya, han triomfat – també – a la Conca de Barberà.

Ens agradarà tenir noticies del promotor i de l’arquitecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com , imagino que també a turisme@esplugadefrancoli.cat

No hay comentarios:

Publicar un comentario