martes, 14 de enero de 2014

LA CASA RAMON MESTRE MESTRE. SANT PERE DE RIBES. EL GARRAF. CATALUNYA

El ribetà de Can Geló, Ramon Mestre i Mestre, havia marxat a Santiago de Cuba l’any 1871, on va fundar la fàbrica de Tabacs La Picota, a la seva tornada refeia la casa pairal, adquiria la Masia del Carro, i feia aixecar a un mestre d’obres i/o arquitecte la casa cantonera de Plaça Marcer, 4 / amb el Carrer de la Pau.

Casa urbana situada al nucli de Ribes, en un extrem de la plaça Marcer.

La descripció tècnica ens diu ; edifici cantoner de planta quadrangular i tres crugies. Consta de planta baixa i dos pisos i té la coberta plana. Les façanes es composen simètricament segons tres eixos, definits per obertures d'arc pla que incorporen ornamentació floral sobre les llindes. S'hi accedeix per un portal d'arc mixtilini amb la clau decorada amb les inicials "FM". Els finestrals del primer pis tenen sortida a un balcó corregut de baranes forjades, que queda suportat amb mènsules. Un fris vegetal recorre les façanes a nivell del primer pis. L'edifici queda rematat per un capcer del que en sobresurten unes punxes sinuoses rematades amb motiu vegetal, que es repeteix a la ventilació de la coberta. L'acabat exterior és d'estucat imitant carreus. Al carrer de la Pau comença un mur perimetral que tanca la finca per darrera, amb accés des d'una gran portalada de ferro forjat. Els pilars de la portalada i del mur també incorporen
ornamentació floral.


L’edifici presenta un estat descurat.

Els fils dels mal dits ‘serveis públics’ , col•locats amb la clara intenció de degradar el Patrimoni històric i/o artístic, palesen l’estultícia infinita de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, que llancen pedres damunt la MARCA ESPAÑA de totes les formes imaginables.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario