martes, 28 de enero de 2014

LA CAPELLA AL DÉU DESCONEGUT DEL CEMENTIRI DE SANT FELIU DE GUIXOLS

Manuel Almeda Esteva (1848-1938), és l’autor de la Capella neogòtica del Cementiri de Sant Feliu de Guixols, que fou beneïda l'01.10.1883.


No en trobava enlloc l’advocació, que presumeixo – com s’acostuma – a que sigui la del Sant Crist, ho demanaré però al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya 8 Arxiu Gavin )

Llegia que en ocasió de demanar permís per retratar a l’interior del Cementiri des el consistori governat per CiU les deien :

En resposta a les qüestions del vostre interès detallem la següent informació :

1.- El permís s’ha de demanar via instància a l’ajuntament amb suficient antelació per tal de poder donar via a la vostra sol•licitud.

2.- En resposta a aquesta, es farà lliurament d’un decret d’autorització per a la realitzar de l’activitat fotogràfica.

3.- Malgrat ser un lloc obert als visitants, hi ha unes normes per tal de realitzar activitats no pròpies o fora d’actes de culte, hi ha una normativa i legislació que s’ha de donar compliment. Es detallen en el propi decret : En cas de publicació de les imatges, no podrà sortir cap nom de les tombes, ES LLIURARÀ CÒPIA DE LES FOTOGRAFIES DESTINAT A L’ARXIU MUNICIPAL, ES CEDIRÀ ELS SEUS DRETS D’IMATGE I REPRODUCCIÓ ....., es donarà compta a l’ajuntament cada vegada que es faci ús del material, que el desplegament del material no sigui motiu de ferir la sensibilitat del ciutadà....... Entre d’altres.

4.- Pel que fa a l’horari d’accés, s’haurà de convenir amb l’ajuntament i el concessionari del servei.

6.- Per a assumptes generals, podeu accedir a la web guixols.cat.


Unitat de Gestió del Cementiri municipal - Àrea de Cultura de Sant Feliu de Guíxols.

Les Autoritats Civils – sobretot les que presumeixen de ser democràtiques – s’han d’abstenir d’imposar restriccions a la llibertat, sota premisses religioses, i/o morals.

El propi Consistori considera ‘Bens a Protegir’ els panteons i/o hipogeus del Cementiri Municipal.
http://www.guixols.cat/poum/poum/CATALEGS/Cataleg%20Bens%20Marc_Volum1.pdf

El Parlament de Catalunyaper tal d’evitar situacions com aquesta, que ens deixen al nivell de la marca ‘ESPAÑA’ - , ha de regular l’accés de la ciutadania als bens de Patrimoni Històric i Cultural de Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario