viernes, 24 de enero de 2014

CAPELLA DEL SAGRAT COR DE JESÚS DEL CASTELL GODÓ, TEIÀ. EL MARESME

Rebia un email del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), en el que em deien : ‘la Capella de la Casa Godó de Teià està sota l'advocació del Sagrat Cor de Jesús; Anteriorment estava dedicada a la Immaculada Concepció.

Pensem que la Capella existia ja quan el propietari era el Marquès de Dalmau i de Montanaro, Sebastià de Dalmau i Oller , Tinent Mariscal de Cavalleria de l'Exèrcit Imperial Austríac.

Ramon Godó Lallana (Bilbao, 11 de maig de 1864 — Barcelona, 20 de setembre de 1931) primer comte de Godó, va ser el promotor de la construcció de l’edifici que qualifico com ‘ Castell Godó de Teià’ , obra de l’arquitecte Josep Majó Ribas ( Barcelona, 1867 - Barcelona, 1950 ), Nicolau Maria Rubió i Tudurí (Maó, Menorca 5 de febrer de 1891 - Barcelona 4 de maig de 1981) va ser l’encarregat de dissenyar el jardí.

I que a la denominació ‘ Castell Godó’ de Teià, l’havien precedit ; Mas Dalmau, Can Massaguer, Can Grassa i Mas Valls de Baix.


L’Helena Riba Cortacans em feia arribar una fotografia de l’exterior de la Capella, ens agradarà rebre’n de l’interior, a l’emal coneixercatalunya@gmail.com ; com tenim per costum, ho demanarem al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin )

No hay comentarios:

Publicar un comentario