lunes, 23 de diciembre de 2013

ALLÒ QUE EL VENT S’ENDUGUÉ EL CENTRE ARTESÀ DEL PRAT. LLOBREGAT JUSSÀ

Retratava – no sense dificultats – la façana de l'edifici del Centre Artesà, que llegia a la pàgina de l’ajuntament que s’aixecava l'any 1919 seguint el projecte i la direcció de l'arquitecte municipal Antoni Pascual Carretero.


L’edifici ocupava una illa entre els carrers del Centre, Maurici Vilomara, Isidre Nonell i Manuel Bertran , el conjunt incloïa un saló teatre i un ampli bar així com els jardins que l'envolten i l'antic espai destinat a quadres pels carruatges dels socis.

El Centre Artesà era una entitat cultural i recreativa creada al segle XIX i que s'escindí per motius polítics l'any 1919. D'aquesta escissió sorgí el Centre Autonomista, que s'instal•là a l'antic local social, la Sala d'en Bou de la plaça de la Vila (avui hi ha una entitat financera ) i el sector artesanista va dur a terme la construcció del seu nou local que volien que fos modèlic.

El Teatre del Centre va tenir molt de renom en el seu temps per les magnífiques condicions que reunia per a la pràctica de les arts escèniques i musicals.

Presenta un evident estat d’abandó, i sospitem que com a conseqüència de la crisis econòmica derivada del tsunami d’estultícia i corrupció de les elits politiques del REINO DE ESPAÑA, de moment, s¡’ha salvat del definitiu enderroc.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario