jueves, 3 de octubre de 2013

EDIFICI DE L’AJUNTAMENT D’OLVAN.EL BERGUEDÀ JUSSÀ

Llegia que començaven les obres l’any 1937, en el període república, però ja en els dies foscos en que el General Francisco Franco , s’alçava contra el Govern legítim. No s’esmenta el mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte, s’assolien al cens de 1930 els 1447 veïns,que es veien reduïts a 1242 l’any 1940, aquest percentatge de quasi el 15% ens parla gràficament de la violència de la repressió feixista.

La data d’inauguració va ser l’any 1968, quan començava el declivi demogràfic, provocat per la inacció del feixisme davant la crisis del sector tèxtil. Tampoc en aquell ‘llarguíssim període ‘ trobava cap esment del tècnic i/o tècnics, que acabaran duent a terme, un edifici magnífic format per tres cossos, tots coberts a dues vessant. El cos central dona accés a l'edifici a partir d'una senzilla escalinata i consta de planta baixa i un pis; en el seu interior hi ha les dependències municipals (secretaria, despatx de l'alcaldia, administració, arxiu, jutjat de pau, dispensari, sala de plens, serveis, etc.), hi destaca especialment la gran sala de plens, amb coberta d'encavallades de fusta, teules i llates. Al cos lateral esquerra hi ha, a la planta baixa, una part de les aules de l'escola municipal i la biblioteca.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Rebia un email des de l’ajuntament en el que en relació a l’autor de l’edifici em deien ;
Bon dia Antonio,

En relació al teu correu sol•licitant el nom de l’arquitecte que va redactar el projecte de l’edifici actual de l’Ajuntament, et comunico que va ser redactat pel Sr. Emili Porta Galobart (Berga, 1886 - Berga, 01/04/1963) l’any 1962.

Salutacions,

Màrpil Comellas
Ajuntament d’Olvan
938250013

No hay comentarios:

Publicar un comentario