lunes, 16 de septiembre de 2013

SANT PERE MOLANTA. OLÈRDOLA. EL PENEDÈS SOBIRÀ

Ens aturàvem el Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Mora Verges a Sant Pere Molanta, apareix anomenat ‘Sent P. de Molanda’ en el Nombr. fochs Cat. 1359, pàg. 36. Hom defensa una evolució del llatí ‘molendinum’ en el sentit de lloc on es portava a terme la feina de moldre.

L'antiga església , que hom suposa és la que s'esmenta en la datació de Sant Miquel d'Olèrdola de l'any 992, fou enderrocada abans del 1774, i refeta - amb els diners d’Amèrica - al mateix lloc.

L'actual església parroquial, és un edifici de tres naus amb capçalera rectangular. La façana és d'estil barroc popular, amb el portal allindat i coronament ondulat. Enmig de la façana hi ha un ull de bou. El campanar, bastit sobre la nau lateral dreta, és de planta quadrada i coberta de pavelló.


A l'interior – on no podíem accedir – lllegim la volta de la nau central és de canó, i les de les naus laterals d'aresta.

Advertia que no hi ha cap imatge a la fornícula damunt la porta, ens temem que com ‘el Bernat de Castellar del Vallès’, ha estat víctima d’algun acte vandàlic; ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario