domingo, 8 de septiembre de 2013

EL CAPRICI HISTÒRICISTA DE BELLVEI. LA SÍNIA.

L’Ángela Llop Farré retratava – de forma magistral - un més que singular edifici d’estil historicista a Bellvei a la comarca del Penedès jussà - la ubicació assenyala ‘situat als afores del poble’ - , no el vaig saber veure en ocasió de la visita que feia a darreries de desembre de 2012 .

La descripció ens diu ‘ Masia modificada de tal manera que té el caire de castell o fortificació’. No s’esmenta cal altre nom pel que pugui ser coneguda, ni per descomptat res dels promotors i/o del mestre d’obres o arquitecte que aixecava aquest veritable ‘caprici’.


L’edifici té dues plantes, els baixos presenten una porta d'arc escarser damunt la qual hi ha la data de 1895 i dues finestres a cada banda, el pis noble presenta una sèrie de finestres rectangulars col•locades verticalment, com a remat hi ha uns merlets, unes espitlleres i unes estructures sobresortints sostingudes per cartel•les.

A la banda esquerra es pot observar el dipòsit de l'aigua, que està realitzat amb paredat arrebossat i decorat amb carreus pintats.

Agrairem com sempre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , en això de recuperar la memòria històrica, totes les mans son poques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario