lunes, 2 de septiembre de 2013

COUNTRY A LA TERRA DELS MUSSOLS.

El Grup de Country de Sant Oleguer de Sabadell , organitzava dins dels actes de la Festa Major de Sant Quirze del Vallès, un acte el 1 de setembre, a les 18:30 - 19:30, al Parc de les Morisques.


Ens precedia l’espectacle infantil CONTES EN ANGLÈS (STORY TIME): PIRATES, de Kids & Us


L’amfiteatre era manifestament insuficient davant el gran nombre de persones que s’havien convocat, tant a l’espai de ball, com a les grades.




La programació d’activitats en aquest ‘equipament’ obligava a retallar la durada de l’acte .

Cercava una fotografia d’aquest indret abans de la seva urbanització, i no sabia trobar-la, sou pregats de fer-nos-la arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com

La serra de fuster a l’escut municipal – segons s’explica per fet que l’any 1937 - i només durant el període d’activitat bèl•lica - Sant Quirze del Vallès canvià el seu nom pel de Quirze de la Serra.

L’any 1426 apareix per primer cop la denominació de Galliners aplicada a la parròquia i, encara, conjuntament amb la de Terrassa. En una visita pastoral d’aquest any llegim “Visitatio Sancti Quirici de Monte Gallinario: Sancti Quirici de Terratia, de termino Terratia, aliquando vero de Monte Gallinario, seu de Gallineriis”.

En la visita pastoral de 1740 es llegeix “Par. 1 Igla. de Sant Quirse de Galliners ahoy de Tarrasa”.


Amb aquest blasó – que podria signar Walter Elias Disney (5 de desembre de 1901, Chicago- 15 de desembre de 1966)) s’ha perdut una ocasió d’or per reconèixer als ‘mussols’ el seu paper històric.


Del perquè de Sant Quirze se'n diu el poble dels mussols

No hay comentarios:

Publicar un comentario