viernes, 5 de julio de 2013

MAGATZEMS JOSEP MARIA JOVÉ ARNABAT DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

El Marcel Morató Tort – l’home de Vilafranca del Penedès- em feia arribar unes imatges d’aquest edifici destinat a magatzems de vi, que deu el seu nom al que en fou promotor i propietari, Josep Maria Jové i Arnabat , Alcalde de Vilafranca del Penedès, en el segon feixisme ( Dictadura de Francisco Franco Bahamonde ).


La façana principal és l’únic element d’interes que s’ha conservat, té uns coronaments esglaonats i merlets simulats, ulls de bou i obertures apuntades, partides interiorment. Les parets són de paredat mixte de pedra i maons.


Les dades històriques ens diuen que l'any 1919, Josep Maria Jové i Arnabat, presenta una sol•licitud d'obres per a construir uns magatzems destinats a la producció vinícola, segons projecte arquitectònic d'Antoni Pons i Domínguez (1-1-1884 ; 1-11-1978 )

L'any 1927 es fa una ampliació, de la que no trobem dades del responsable tècnic.

Se’n han fet més d’obres i reformes en aquest conjunt de naus aïllades del Carrer de Pere Alegret, 90-92, originalment destinades a magatzem de vi.

La descripció tècnica ens diu ; conjunt de naus de planta, en origen, en forma de "T". Actualment, només es conserva una doble nau de planta rectangular, de 10 trams, amb planta baixa i soterrani i cobertes a dues aigües.


Ens agradarà saber més dades de la peripècia vital de Josep Maria Jové i Arnabat, que conjuntament amb els seus germans Miquel, i Enric, oferí a la Verge de la Serra de Montblanc , l’any 1956, el ceptre que encara avui porta la imatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario