lunes, 24 de junio de 2013

LA CAPELLA DE LA SAGRADA FAMILIA DE CAN GAMBÚS DE SABADELL

M’arribava amb el Tomàs Irigaray Lopez fins a la refeta Can Gambús, i constatava que s’havia produït una ‘ profunda transformació urbanística’, de la coma suau en la que es trobava la propietat s’havia passat a un seguit de feixes consolidades amb murs de pedra.



Tenia ocasió de parlar per telèfon amb el Rafel Miquel Muñoz i em confirmava que l’advocació de la Capella era la Sagrada Família, em venia al cap que curiosament com la Caixa d’Estalvis de Sabadell q.e.p.d ; contra l’estultícia i la corrupció sembla que no hi poden ni els poders del cel.


L ’altar de la Capella de la Sagrada Família de Can Gambús estava en un queixal que donava al pati interior on ara hi ha la barra del bar; a l’esglesiola s’hi celebraven habitualment casaments i comunions dels veïns.

Amb la mort de l’Antoni Farrés i Sabater (Sabadell, 4 d'abril de 1945 - 13 de febrer de 2009) , compromès amb la Ciutat de Sabadell i la seva història, Can Gambús va perdre el millor valedor, i ràpidament es va veure afectada per una planificació urbanística feta a mesura de les exigències dels ‘grans promotors’, i que està avui sota sospita.

L’església de Sant Pau de Rubí , acollia la imatge de la Sagrada Família de la Capella de Can Gambús de Sabadell. En demanarem una imatge fotogràfica.

Rebia unes imatges de l’any 1985 , des de l’Arxiu Gavin, del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, a la comarca de la Noguera, una vista exterior,


I l’altar presidit per la Sagrada Familia.


La nostra infinita gratitud al Josep Sansalvador Castellet, i alhora la reiteració del prec a totes les persones que puguin tenir imatges i/o dades relatives a la casa i/o capella de Can Gambús, perquè ens les facin arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com , recordeu SEMPRE, que CATALUNYA i SABADELL, NOMÉS EN TÉ A NOSALTRES

No hay comentarios:

Publicar un comentario