domingo, 30 de junio de 2013

EL PÓSITO DE LA PLAÇA MOSSÈN JOAN BATALLA SEGARRA DE CAMBRILS. EL CAMP JUSSÀ.

Anàvem a dinar al restaurant ‘ El Pósito ‘ a la plaça que Cambrils dedicava a la memòria de mossèn Joan Batalla i Segarra (1843-1924), primer rector de la parròquia de sant Pere de Cambrils, i ànima de que s’anomenarà el “Montepío de mareantes del Puerto de Cambrils”, ( en llengua castellana, perquè contra el que diu Joan Carlos I, aquí no es permetia enraonar, i menys escriure en català ), antecedent de la Confraria de Pescadors.

Essent rector de la parròquia de la Sang de Reus, i davant la magnitud de la tragèdia del 31 gener de 1911, va dur a terme a l’ermita del Roser, un ofici solemne per les ànimes dels pescadors morts durant el temporal, i es va endegar una campanya d’ajuda als seus familiars.

Em complaïa comprovar que havien ampliat el menjador des de la nostra darrera visita, millorant alhora els espais destinats a les tasques de preparació i neteja.



Avui, quan algú no ens fa el servei que esperem - i paguem – enlloc de queixar-nos ( com cal fer, per ajudar a esmenar el que calgui ) la gent acostuma a no tornar mai més, i fins a malparlar-ne quan en té ocasió.

Jo practico el costum contrari, les critiques NOMÉS als interessants, i les lloances a qui vulgui llegir-les. Ara teniu també la possibilitat de reservar la taula al 977 36 96 04. Us ho recomanem.

No hay comentarios:

Publicar un comentario