lunes, 17 de junio de 2013

EL PATRIMONI DESCURAT DE MANRESA; LA CASA LLISSACH

El Josep Olivé Escarré, i l’Antonio Mora Vergés fèiem un tomb per Manresa – en calen molts per conèixer aquesta ciutat - , em cridava l’atenció, malgrat l’estat d’incúria i abandó, la dita casa Llissach situada entre els carrers de les Piques i d’Alfons XII, fent cantonada amb la plaça que duu el seu nom.


Llegia que va ser construïda pel mestre d’obres Lluis Antoni Calvet l’ any 1885, per encàrrec de la família Llissach, nissaga que formava part de la petita noblesa ciutadana del segle XVIII – ciutadans honrats -, com els Torres de Bages o Argullol, i quer tenia extenses propietats a Santpedor.


La Fundació Llissach, vinculada al bisbat de Vic, va vendre l’immoble als actuals propietaris i, malgrat la solidesa de les seves parets, l’edifici es troba en un estat deplorable.

La Maria Àngels Mas Pinto, que va ser regidora d’ Urbanisme de Manresa, confiava que la inclussió a l’annex del Catàleg del Patrimoni Protegit en garantiria la pervivència.

Malgrat la catastròfica situació financera del REINO DE ESPAÑA , derivada al ensems de l’estultícia i la corrupció de les elits politiques, fan témer per la conservació del Patrimoni Històric. Màxim quan s’han adoptat mesures restrictives dels drets ciutadans tant elementals i bàsics com; la salut, l’educació, l’habitatge, el treball, i el cèrcol als més febles i desvalguts- particularment a Catalunya - ha esdevingut pràctica habitual.

Sou pregats de dir-hi la vostra a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario