lunes, 3 de junio de 2013

EDIFICIS DE PARE DESCONEGUT A LA COLÒNIA GUELL.

En ocasió de la Ballada Country de la Festa Major de la Colònia Güell, retratava l’estatura del fundador que presideix la Plaça, i els edificis ( de pare desconegut ) del Café i el Teatre.



El teatre Fontova – potser en honor i memòria de Lleó Fontova i Mareca , [Barcelona, 1838 —Barcelona, 1890] ?, té paret mitjanera amb l'ateneu Unió ( aquí pensem que el nom té relació amb allò tant utòpic de ‘ si tots volguéssim, això canviaria ràpidament’, que postula la Teresa Forcades Vila, per pobles , viles i ciutats ).

L’edifici del teatre té una sola planta que està formada per quatre espais i una sala d'actes. A la façana hi ha una porta principal flanquejada per dues finestres que destaquen per les seves reixes de ferro forjat on apareix la data 1903. El cos que sobresurt de la façana és un afegit posterior, fet per ubicar-hi la màquina de projecció cinematogràfica. La teulada és a dues aigües.

L'Ateneu consta de planta baixa amb bar i sala recreativa. El primer pis alberga els locals de la seu. Posseeix dues portes d'accés i tres balcons; fou una de les primeres institucions de la colònia, fundada en una data anterior a 1899.
El leivmotiv que hi havia darrera de la construcció em gelava la sang ; així els treballadors no havien de sortir de la colònia ni tan sols per distreure’s.

Pitjor ho tenien a la Colònia Sedó que va aixecar fins un cementiri, en aquell cas perquè ; així els treballadors no havien de sortir de la colònia ni morts’.

Sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario