sábado, 1 de junio de 2013

BALLADA DE FESTA MAJOR A LA COLONIA D’EUSEBI GÜELL I BACIGALUPI, COMTE DE GÜELL.

Rebia un e.mail que ens convidava a la Ballada de Festa Major de la Colònia Güell, a la Plaça Joan Güell des de les 18:00 a les 21.00hores del dissabte 1 de juny de 2013, al terme de Santa Coloma de Cervelló , a la comarca del Llobregat jussà.

Anàvem la Rosa, la Maria Jesús, i l’Antonio, m’havien explicat que des del Ministeri d’Incultura i de l’Odi Racial, s’havia proposat esborrar de les enciclopèdies la figura de l’ Eusebi Güell i Bacigalupi, Comte de Güell (Barcelona, 15 de desembre de 1846 - 8 de juliol de 1918), fundador d’aquesta Colònia, i exponent del Capitalisme de ‘rostre humà’ , propi de Catalunya, i absolutament oposat a la ideologia del PP.

L’ Eusebi Güell i Bacigalupi , moria el 8 de juliol de 1918; el seu fèretre va ser portat a braços pels treballadors de la Colònia Güell i Asland seguit per les autoritats: Puig i Cadafalch, president de la Mancomunitat de Catalunya; Manuel Morales, alcalde de Barcelona; Vidal i Barraquer, bisbe de Solsona: Vallès i Pujals, president de la Diputació; molts representants d'institucions i artistes com Gaudí, Àngel Guimerà i Narcís Oller.

La colònia traspuava pau, alegria, tranquil•litat,...., aliena completament als auguris ‘tenebrosos’ que m’havien fet arribar.





Ens congregàvem més de dos centenars de persones entre balladores ( sempre hi ja majoria de dones a les trobades country ), i espectadors, que superarien llargament les sis-centes en el sopar a l’aire lliure.





Aprofitava per ‘veure’ més, de molt i bo, que s’amaga en aquestes terres del Llobregat jussà.





Ens acomiadàvem quan passaven uns minuts de les 20,30

No hay comentarios:

Publicar un comentario