sábado, 25 de mayo de 2013

SANT MIQUEL DE GONTERES O DE GUANTERES. VILADECAVALLS

Buscava l’església dedicada a l’Arcàngel des de feia molt de temps, ningú en aquesta urbanització que es va començar a formar als anys 60 del segle XX, sabia donar-me’n raó.

El fet que l’estació del ferrocarril Sant Miquel de Gonteres- Viladecavalls, estigui en els terrenys de la masia de Can Gonteres, va facilitar la construcció de cases i pisos com a segones residències.

A la dècada dels 80, la urbanització es va legalitzar, i s’hi van habilitar els serveis bàsics.

El topònim ‘oficial’ és Gonteres, pel que fa al seu origen però, hom pensa que tindria relació amb la presència en aquest indret – en algun moment del passat – de la planta herbàcia bianual, (Digitalis purpurea) que és coneix en català amb noms com guantera, didal, bragues de cucut, boca de llop, gossets, guants de Maria o herba de l'orina, entre d'altres.





Reconeixia en un edifici aïllat , en estat de quasi ruïna , les traces d’un temple catòlic, ens agradarà rebre confirmació – en el seu cas – a l’email coneixercatalunya@gmail.com de que havia estat efectivament l’església de Sant Miquel de Gonteres.



Rebia des de l’Arxiu Gavin  una imatge datada el 24-III-1985, en aquella data ’ l’Àngel Blau’ s’havia ensenyorit del REINO DE ESPAÑA, i havia foragitat d’equí al  Princep de les Milícies Celestials.


Malgrat l’aparent victòria de l’Església Catòlica Reformada de ESPAÑA, esperem que el bon Déu, tingui compassió – una vegada més dels homes – i retorni al ‘maligne’ al infern..    

Ho publicarem al facebook, ho enviarem al Bisbat d’Ègara, i també a la premsa local.

No hay comentarios:

Publicar un comentario