sábado, 11 de mayo de 2013

MODERNISME NO CATALOGAT. AVINYÒ, BAGES. CATALUNYA

Avinyò tenia 1505 veïns censats l’any 1900, sense bones comunicacions, tant el primer feixisme ( Dictadura de Primo de Rivera ), com el segon ( Dictadura de Franco ) van fer poca cosa en benefici de la població, que no superarà les 2.000 ànimes fins l’any 1990, ja dins la ‘Democraciola’ que ha portat amb ma ferma el REINO DE ESPAÑA a la misèria més absoluta, assolint nivells de corrupció i estultícia, que ningú – ni en els pitjors malsons – es podia imaginar.

El Patrimoni Històric doncs ha viscut una evolució semblant, i no s’han pogut donar aquí destruccions massives, com a les comarques de la ‘terra baixa’, Barcelonès, Llobregat jussà i els Vallesos.

Per aquesta raó quan es va endegar la Catalogació del Patrimoni, ningú dubtava que ho recolliria TOT, i que ho faria de manera eficient. Dissortadament no s’han donat cap de les dues expectatives; el Catàleg està lluny de ser complert pel que fa al nombre dels bens inventariats, i també pel que fa a la correcta documentació dels que finalment s’incorporaven.



Ens agradarà tenir noticies d’aquesta casa que està per sota la carretera que creua la població, en direcció Sant Feliu Sasserra i/o Sallent, un cop superada la Torre Abadal.

Sou pregats d’ajudar-nos a l’email coneixercatalunya@gmail.com en aquesta tasca de recuperar fins on sigui possible la memòria històrica de CATALUNYA en general, i d’AVINYÒ en particular.

No hay comentarios:

Publicar un comentario