domingo, 12 de mayo de 2013

LES CASES DE RAMON PUIG I GAIRALT A LA RAMBLA DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

Retratava aquí i allà , les restes del Patrimoni Arquitectònic que s’ha pogut conservar a la Ciutat de l’Hospitalet de Llobregat, que al llarg del segle XX, va passar dels 4948 veïns de l’any 1900, als 241.782 de l’any 2.000, un creixement del 4.837,58%.

La meva consulta al cercador google ‘Catàleg de Patrimoni de l'Hospitalet de Llobregat’, em portava fins a :

http://lhospitaletdellobregat.wordpress.com/2010/12/13/mapa-del-patrimoni-arquitectonic-de-lhospitalet-de-llobregat/

Una iniciativa personal de Luis V. Bagán Nebot que cobreix l’absència – incomprensible - d’un Catàleg ‘Oficial’ .

Us deixo els seus enllaços :

luisbagan@gmail.com
Perfil al facebook
Grup: https://www.facebook.com/groups/297442046873/
Pàgina: https://www.facebook.com/pages/LAbans-de-lHospitalet-de-Llobregat-P%C3%A0gina/110343845651878
Bloc: http://lhospitaletdellobregat.wordpress.com

M’havia dut a l’Hospitalet de Llobregat, l’assistència a una ballada country al Casino del Centre - en qualitat alhora de fotògraf, i de xofer -, això em donava ocasió de fer una visita per la Ciutat, i ‘fer feina ‘ pel coneixercatalunya.blogspot.com

M’havia cridat l’atenció ‘ el Centre Catòlic de l’Hospitalet ‘ , i una munió d’edificis a dreta i esquerra de la Rambla Just Oliveras, i particularment un parell d’edificis quasi al final que Ramon Puig i Gairalt (l'Hospitalet de Llobregat, Barcelonès, 1886 - Barcelona, 1937), aixecava l’any 1914, aleshores eren tres les cases ‘barates’ a la Rambla, dita ara de Just Oliveras, a les que corresponen els números 77-79-81, aquesta darrera que feia el gir amb el carrer Parral, va ser ensorrada per aixecar un bloc de pisos.





La descripció tècnica ens diu : Les Cases barates és un conjunt de dues cases (en origen tres) entre mitgeres. Estan composades per planta baixa, un pis i golfes. Aquestes cases no són simètriques, sinó que, mantenint una mateixa estètica, cadascuna és diferent. L'edifici de la esquerra té un cos que sobresurt de dos plantes, a la planta baixa hi ha tres finestres allargades i al primer pis sobresurt una tribuna de tres cares. Aprofitant la separació entre el cos principal i el que sobresurt s'ha fet al primer pis un balcó amb la barana de maons i que a la planta baixa crea u petit porxo, davant de la porta principal, aguantat per una columna salomònica feta de maó. Té dues teulades, una per la casa i altre per el cos secundari, però totes dues són a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana principal. La casa de la dreta té a la planta baixa la porta d'entrada i una finestra doble a la dreta. Al primer pis hi ha una porta al centre, que dona pas a un petit balcó, i una finestra enganxada a cada banda. A les golfes hi ha una tribuna sustentada per arcs de maó que es recolzen sobre mènsules, també de maó. Les dues cases estan arrebossades excepte alguns elements de maó com l'emmarcament de les obertures, la columna salomònica o el balcó de la casa de l'esquerra. També hi ha elements decoratius de ceràmica blanca i verda

Algú em sabria explicar perquè l’Hospitalet de Llobregat no disposa d’un Catàleg de Patrimoni en línia ?

La Ciutat d’ençà de l’anomenada ‘Democraciola’ que de la mà del PSOE & PP, i com a conseqüència al ensems de la corrupció i l’estultícia ha portar al REINO DE ESPAÑA a la més absoluta de les ruïnes, ha tingut sempre Consistoris del PSC.

No hay comentarios:

Publicar un comentario