lunes, 6 de mayo de 2013

LA CASA DE NÚMERO 1 DE LA PLAÇA CATALUNYA DEL PAPIOL

El que pot els més, pot el menys, la dita recull una obvietat, que no s’acompleix curiosament en aquesta població del Llobregat jussà, que si be aprovava el seu Catàleg de Patrimoni : http://www.elpapiol.cat/perfil/papiol/recursos/recursos/bab29200412.pdf ( vindria a representar el MÉS ), no l’ha posat a ‘en línia ‘ a disposició de la ciutadania ( que és clarament el MENYS ). Sens dubte això té una explicació , que des de l’Ajuntament no tindran cap problema en explicar, o si ?.

La més que minsa informació d’aquesta casa que hom pot trobar a : http://patmapa.gencat.cat/web/guest/patrimoni/arquitectura?articleId=HTTP://GAUDI_ELEMENTARQUITECTONIC_18746

Diu : Edifici de planta rectangular construït en desnivell i compost de planta baixa i dos pisos. L'estructura de la façana principal és simètrica.

La planta baixa està centralitzada per dues finestres, a banda i banda de la porta d'accés; al primer pis presenta una balconada comú a les tres portes i al segon pis tres balcons independents.



Els quatre angles de la cornisa i la terrassa estan flanquejats per quatre merlets que li donen un aspecte bastant estrany, però que configuren l'única decoració de l'edifici, que en conjunt és bastant sobri.

De l’època en que s’aixecava ni un paraula.

Del seu promotor cap esment.

Del mestre d’obres i/o arquitecte ni un mot.

L’edifici és visible des de la carretera, l’autovia , i l’autopista , això a un semblant nivell al del Castell, li atorga la qualitat ‘ de façana del Papiol’, ens agradarà tenir mes informació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Recordeu sempre que Catalunya ( i el Papiol) NOMÉS en té a nosaltres

No hay comentarios:

Publicar un comentario