jueves, 2 de mayo de 2013

EDIFICI DE L’AJUNTAMENT DE SANT JUST DESVERN

No hi ha gaire informació de l’edifici que aixopluga la Casa de la Vila de Sant Just Desvern.

No disposa aquest Ajuntament d’un Catàleg del Patrimoni Històric i/o Artístic; això a l’any 2013, i trobant-se a tocar de Barcelona – que tothom sap és ‘ la crema de la intel•lectualitat’, ens sembla un fet tant extraordinari que no podem deixar de ressenyar.

Trobava que Josep Alemany i Juvé (1890-1975) va ser l’autor d’aquest edifici cantoner de tres plantes situat dins el nucli de la vila, que s’aixecava al anys 1957-60.



La seva façana presenta tres arcades, i la part superior és feta amb arrebossat de color vermellós.



Originàriament la part superior de la façana principal estava coronada per un frontó, que la última intervenció, 1998-2002 de Víctor Argentí i Salvadó ( Barcelona 1947- ) ha eliminat.

Ens agradaria tenir més informació – d’aquest i de tot els edificis singulars de Sant Just Desvern – ; sou pregats d’ajudar-nos en aquesta tasca ingrata i gegantina de recuperar – fins on sigui possible – la nostra memòria històrica, a l’email coneixercatalunya@gmail.com .

Em costa situar – mentalment – els pobles, viles i ciutats d’aquesta comarca del Llobregat jussà, dins del concepte ‘Catalunya’.

No hay comentarios:

Publicar un comentario