domingo, 7 de abril de 2013

SALA POLIVALENT FRANCESC TARAFA DE GRANOLLERS

La Rosa Ventura Cutrina, ens portava a la Maria Jesús Lorente Ruiz, i a l’Antonio Mora Vergés, fins a l’edifici conegut ara com Sala Francesc Tarafa, al Carrer de Corró, 45-47.



El trobem tancat amb pany i forrellat i ens limitem – a la força et pengen – a fer únicament una fotografia de la façana, ens sobrava – com sempre – el fil dels mal anomenats ‘serveis públics’, la nostra condició de colònia del REINO DE ESPAÑA, té contrapartides tant estúpides com aquesta.



Més enllà de la descripció tècnica que ens explica que està formada per un gran espai de planta rectangular cobert amb llates i bigues de fusta sostingudes amb permòdols de pedra, que formen coberta a dues vessants. L'antiga estructura gòtica, de planta rectangular, estava sostinguda per tres grans arcs de pedra dovellada, apuntats. Al fons de la nau, i situat en l'eix longitudinal, hi ha un espai cobert amb volta apuntada. Els elements decoratius interiors (esgrafiats i vitralls) són característics del llenguatge modernista de la segona etapa de l'arquitecte Manuel Raspall. En la remodelació de la façana -estucada de blanc- utilitzà elements formals medievals com porta de mig punt, capcer (destacant un potent capcim, imitant una barbacana). Sota d'aquest hi ha un ull de bou i dues finestres geminades a cada banda de la porta. A l'interior les parets es troben revestides d'esgrafiats i estucats de dibuixos de llenguatge modernista de transició, col•locant-se, a més, vitralls emplomats. L'espai gòtic de la sala és únic en l'arquitectura medieval granollerina, de la que tal vegada sigui la màxima representació.

La nostra sherpa - granollerina de soca-rel - ens permetrà fer-ne una visita virtual – que també podeu fer vosaltres – des de l’enllaç : http://www.miragranollers.cat/visita-guiada-a-la-sala-tarafa-de-granollers-antic-hospital-de-la-vila/

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalaunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada