viernes, 19 de abril de 2013

L’ART EN LA VIDA I LA MORT


És curiós trobar-nos a l’any 2013 amb prohibicions per retratar en alguns fossars de Catalunya, subsisteixen la major part d’aquestes normes des del ‘segon feixisme, o franquisme’ , en que l’administració s’atribuïa facultats quasi divines;  el sàtrapa anava sota pal·li, i considerava de la ‘seva propietat’   les relíquies de Sants i Verges que hi ha per arreu.    

Europa – de la que en formen part, únicament però, de forma ‘’nominal’ -  no fa distincions entre les manifestacions artístiques, que podem considerar ‘ de vida’, i les que només per la seva ubicació  considerem ‘fúnebres i/o de mort’.

Aquí es mantenen algunes prohibicions – encara – perquè més enllà  dels adjectius, Dictadura, Democraciola,..  una bona part de les elits politiques continuen ancorades en el franquisme, i apliquen a la ciutadania, Los Principios Fundamentales del Movimiento’  enlloc de la Constitució de 1978.

El GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA sembla que es va comprometre – i de moment ho està aconseguint – a reduir l’esperança de vida de la població que ha caigut més de 10 anys; al ensems  a fer augmentar exponencialment la ‘morbilitat’  ( estat de malaltia; proporció de malalties en un individu o en una col·lectivitat ), i la ‘mortalitat’ ( nombre de morts  ), és un èxit comparable NOMÉS al que aconsegueixen els alemanys a la II Guerra Mundial, en els seus camps d’extermini.

M’explicaven en un fossar del Baix Llobregat que ‘podia demanar permís per fer fotografies ‘, així no és una PROHIBICIÓ, sinó un fet del tot discrecional, oi ?.  PROHIBICIÓ és que fins els del PP han de circular a 120 quilometres com a màxim, altra cosa serà que a ELLS no els apliquin les preceptives sancions.  Vaig pensar que tenia més i millor feina que demanar el full oficial de Reclamacions i endegar una acció administrativa contra aquell Ajuntament.

Està clar per a la ciutadania que ESPAÑA NO VA BIEN, i el missatge es repeteix des dels Organismes Europeus, i àdhuc des d’altres instancies internacionals.     

El raonament sorgia a parts iguals perquè no trobava enlloc la imatge de la  Pietat, que Eulàlia Fàbregas de Sentmenat, vacol·locar en el Panteó del seu fill, Ramon de Sentmenat i Fàbregas, alCementiri Parroquial d’Esplugues de Llobregat, i perquè l’asfixia econòmica que ens  aplica el GOBIERNO DEL REINO DE ESPAÑA, es tradueix ja en una dificultat per respirar amb normalitat.

Si en teniu imatges de la Pietat, sou pregats de fer-nos-les arribar a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario