martes, 12 de febrero de 2013

CAN GRASSES DE RIPOLLET

Tenia molt interès en accedir a Can Grasses, per retratar la seva Capella advocada a la Puríssima Concepció de la Mare de Déu, m’havien donat un telèfon – que no va ser bo – i en més d’una ocasió m’aturava camí de Ripollet, davant d’aquesta masia formada per planta baixa, pis i golfes, amb coberta de teula a dues aigües amb carener perpendicular a la façana, a dos nivells (més elevat el de la part de llevant, ja que les golfes només ocupen aquesta banda de l'edifici).


La façana principal és asimètrica, amb diverses obertures allindades o d'arc de mig punt. Al cos central hi ha a la planta baixa, la porta d'accés d'arc de mig punt, amb finestra balconera allindada al primer pis i quatre obertures d'arc de mig punt a les golfes.


Adossada al mur de tancament hi ha l'antiga capella, d'una nau amb teulada a dues aigües.


Les dades ‘històriques’ expliquen que el primer propietari conegut de Can Grasses és Ermenegildo Grasses; eixí consta en un document de 1667, en el que queda constància de la consagració de la capella de la masia, a llaor de la Puríssima Concepció de la Mare de Déu.

La família Grasses, de la que desconeixem la procedència, van vendre finalment l'immoble i tota la finca agrícola el 1838 a la família Pons.

De la família Ginesta, descendents directes dels Pons, i que en són els actuals propietaris, llegia que d’ençà de 1974 residien permanentment a la masia. Desconec l’any en que es feien les anteriors manifestacions.

Sou pregats d’intercedir davant la propietat perquè se’ns permeti l’accés a la Capella advocada a la Puríssima Concepció de la Mare de Déu, esperem l’autorització a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario