miércoles, 23 de enero de 2013

LES CASES INDOCUMENTADES DE LA COLÒNIA GÜELL

La visita a la Colònia Güell em portava a l’atzucac - dissortadament habitual, però inadmissible i del tot condemnable - de la documentació del Patrimoni Històric i/o Artístic a Catalunya , l’excusa que s’acostuma – i que ja fa pudor - son els dies foscos del genocidi contra Catalunya 1936-1939, i la ubicació física d’aquest patrimoni dins l’anomena’t ‘ Cercle Boig ‘ . Està clar que hi ha un interès del Reino de España en posar pals a les rodes davant qualsevol acció – que ni de forma remota – pugui representar un benefici per a Catalunya; està clar que el feixisme va executar un pla d’eliminació física sense parangó fins aquell moment a Europa – només els feixistes alemanys ho superarien anys a venir - ; està clar que s’ha fet –intencionadament – una pèssima tasca en aquest àmbit tècnic,... admès tot això, cal reconèixer que en matèria cultural érem, som i serem sempre una ‘cultura de peatge’, i hem de ser MOLT crítics davant qualsevol tasca duta a terme sota dominació espanyola d’ençà de 1714 en aquesta matèria.

Sabem que el projecte de la colònia es va encarregar al despatx de l’arquitecte Antoni Gaudí i Cornet (Riudoms, 25 de juny de 1852 - Barcelona, 10 de juny de 1926)
Sabem que se li adjudica a l’Antoni Gaudí i Cornet la Cripta inacabada

Sabem que els edificis notables – amb l’excepció de la dita casa del Secretari – s’adjudiquen indistinta, mancomunada o solidàriament a diversos arquitectes de l’equip .

Per trobar una explicació podem imaginar-nos que l a dita Casa del Secretari i els edificis dels obrers varen ser aixecats per ‘extraterrestres’ en una sola nit, de forma que al anar a dormir hi havia solars, i al mati següent es trobaven els edificis fets i les claus posades a la porta.



Aquí teniu una mostra del bon treball dels ‘extraterrestres’.

Una explicació més plausible és el desinterès públic en fer les coses ben fetes, i la manca de qualsevol acció ( parlar amb els treballadors i/o veïns més ancians, amb els directius, amb els diferents professionals que col•laboraven en el dia a dia, metge, capellà, monges, funcionaris municipals de Santa Coloma de Cervelló,... ).

http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2013/01/la-misteriosa-casa-del-secretari-de-la.html
http://totsonpuntsdevista.blogspot.com.es/2013/01/capella-del-convent-de-les-monges.html

Felicitem - de forma retroactiva – als autors material d’aquesta desinformació, i també als Gobiernos del Reino de España, i a totes i cadascuna de les persones que des del Gobierno Civil, han executat de forma eficaç aquestes politiques de ‘dessolar la terra’.

Per descomptat, sou pregats de fer-nos saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com qualsevol dada que porti un bri de llum, Catalunya NOMÉS en té a nosaltres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario