lunes, 21 de enero de 2013

CAPELLA DEL CONVENT DE LES MONGES CARMELITES DE SANT JOSEP DE LA COLÒNIA GÜELL

Quan retratava el petit edifici adossat al que fou Convent de les Monges Carmelites de Sant Josep , - una congregació religiosa femenina, institut de perfecció de dret pontifici fundat el 1900 a Horta (Catalunya)- de la Colònia Güell, l’absència de qualsevol senyal religiós, i la munió de petites obertures laterals en feia pensar més en uns rentadors públics, que en una Capella.


La petita comunitat oferia essencialment dos serveis als treballadors: tenien cura dels malalts i vigilaven els nens que no es podien quedar amb els avis mentre els seus pares treballaven a la fàbrica.

L’aixecament feixista contra la II República, va donar lloc a la mal dita Guerra Civil, que s’ha de qualificar de genocidi contra Catalunya; les monges van haver de marxar per salvar la vida, i l’edifici va ser destinat a local del Comitè de Milícies i a habitatge del porter de la fàbrica.

No s’esmenta l’autor d’aquesta Capella, ni l’advocació religiosa que s’hi venerava.
Demanava informació al Centre d’Interpretació de la Colònia Güell, i a l’Ajuntament de Santa Coloma de Cervellò, us agrairia també a l’email coneixercatalunya@gmail.com la vostra col•laboració, així com la de les Monges Carmelites de Sant Josep, , a les que enviava còpia d’aquesta entrada per facebook

No hay comentarios:

Publicar un comentario