lunes, 17 de diciembre de 2012

MODERNISME A CERVELLÓ

Hi ha molta feina a fer en relació al Patrimoni històric i/o artístic de Cervelló, i certament – atenen als fets - aquests no son els moments més adequats, quan des dels Ministeris d’Incultura i de Mala Educació, únicament semblen interessants en atiar l’odi.


Ho pensava mentre retratava la casa de número 134 del carrer Major – particularment ‘castigada’ pel que fa als afegits de cables i suports, que entenem però, atesa la seva qualificat d’edifici modernista - ; la descripció tècnica, amb un format telegràfic ens diu : Edifici entre mitgeres de planta baixa i dos pisos, malgrat que l'últim pis no dóna a la façana principal. A la façana principal s'obre una porta d'arc rebaixat a la planta baixa; al primer pis hi ha un balcó amb una motllura que emmarca la seva part superior i per sobre un òcul també decorat amb motllures. El coronament de la façana és una línia ondulada amb una flor decorativa a banda i banda i un motiu central. Totes les obertures, el canvi de nivell entre els pisos i les cantonades estan ressaltades per un color més clar que la resta de la façana.

Per descomptat ni un mot del promotor, ni del mestre d’obres i/o arquitecte, en la habitual línia ‘informativa’ . Sou pregats d’ajudar-nos en aquesta nobilíssima tasca de recuperar la memòria històrica, a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario