sábado, 8 de diciembre de 2012

LA HISTÒRIA WERTADERA

Em preocupava això de la història Wertadera que es promulagarà des de Madrid per tot el món, i que diu coses com ; que des de 1939 fins quasi la meitats dels anys 50, els nens ‘voluntàriament’ s’abstenien de menjar per ‘amor a la pàtria’ i d’aquesta manera Generals i Bisbes s’engreixaven i donaven ‘bona imatge a l’exterior’. Tanta era la seva ‘ LEALTAD AL REGIMEN ‘, que malgrat la fam cantàvem entusiàsticament el Cara al Sol tots els matins , amb la ma dreta alçada.

No trobava estrany que la Betty Boop ho ratifiques ‘urbi et orbe’. Alhora en relació a la fam actual – que no és possible amagar als ulls del món - ho tornava a explicar en clau patriotica, i en relació als oferiments dels Països Democràtics, per reforçar – si més no – l’alimentació dels infants, reiterava que els nens ‘voluntàriament’ s’abstenien de menjar per ‘amor a la pàtria’.


Pierre Vilar, (Frontinhan, Llenguadoc, 6 de maig de 1906 — Donapaleu, Baixa Navarra, 7 d'agost de 2003), l’historiador francès de reconegut prestigi internacional, passava a ser considerat un autor menor .

No hay comentarios:

Publicar un comentario