viernes, 19 de octubre de 2012

CAPELLA DE LA SAGRADA FAMILIA A RIUDABELLA. VIMBODI I POBLET

Vaig tenir el goig de fer un tomb per Vimbodí i Poblet , exercia magistralment de sherpa , mossèn l’Evarist Gómez Ruiz, Rector de l’Església Parroquial de la Transfiguració del Senyor.

Volíem visitar el dit Castell de Riudabella , bàsicament per veure i retratar la Capella de la Sagrada Familia – com ho havia fet l’1-IV-1973 en Josep Maria Gavin Barceló - ens topàvem [ trobar pel camí qualcú o quelcom que ve en direcció contrària o que s'interposa] , amb una persona que ens ho va impedir recordant-nos que ‘és una propietat privada’. Que s’ofereix com a residència de turisme rural, i ‘lloc amb encant’ per cerimònies i banquets de casament; no és no, i aquell dia van marxar en evitació de mals majors.


Deia en aquella crònica que ens hauria agradat accedir a la Capella de la que desconeixíem – aleshores - l’Advocació, i acabava dient ; ho demanarem – com també pel que fa a Milmanda – a l’Arxiu Gavin, al Monestir de les Avellanes.



De l’edifici religiós en tenim referència des de la segona meitat del segle XV, quan l'abat Miquel Delgado, 33è president de la Generalitat de Catalunya (1476-1478), va manar fer diverses construccions a Riudabella, on bastí també la capella - que encara es conserva - i en la que figuren les seves armes a la clau de volta.


Deixem constància del nostre personal agraïments al Josep Sansalvador Castellet, Responsable de l’ Arxiu Gavín, al Monestir de les Avellanes ; 25612 - Os de Balaguer - Lleida
http://arxiugavin.wordpress.com/
http://monestiravellanes.wordpress.com/
http://www.monestirdelesavellanes.com/
Tel. 973 438 006 extensió 1340
Fax. 973 438 038
Mòbil 689 52 02 78

Als lectors que es quedaven ‘ amb la mel als llavis’ els servirà – si més no com a reparació – aquesta publicació; ens agradaria però, poder accedir – com preteníem - al Castell de de Riudabella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario