jueves, 6 de septiembre de 2012

LA FÀRMACIA AMADÓ DE MOLLET DEL VALLÈS

M’expliquen que en el seu moment es va fer – si més no un article – sobre aquesta Farmàcia que dona servei als molletans, des de les primeres dècades del segle XX; hi ha molta gent que la recorda literalment de ‘ tota la vida’.


A la xarxa no trobava gaire informació, quan a la descripció : Consta de planta baixa i dos pisos. La coberta és a dues vessants. Entre les parets mitgeres, s'obre la porta d'accés de grans dimensions, i en una aparent desproporció amb la resta d'obertures del conjunt.


El portal d'entrada i el finestral del segon pis, de clara inspiració gòtica, donen a l'edifici una semblança ‘ trencadora ‘amb el context que l'envolta, a la vegada però, aquest contrast enriqueix visualment el conjunt urbà de la plaça Prat de la Riba.


La farmàcia té una magnifica col•legio de gerros

Res de la historia de l’edifici, ni de l’autor del projecte, ni del promotor de l’obra. En la seva línia’ telegràfica’ la fitxa tècnica :
http://www.molletvalles.cat/files/33-5613-document/Cv21.pdf

No fa esment de l’arquitecte que aixecava aquest edifici al començament del segle XX ; possiblement la documentació municipal seguiria en els anys 1936-39 del genocidi contra Catalunya, la dissort de l’església de Sant Vicenç. Les flors de ferro forjat que adornen el tancament del balcó, i les que fan límit amb la teulada, ens recorden les de l’Emili Sala Cortés; aquests no eren però, els ‘seus territoris’.

Agrairem les vostres noticies a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario