miércoles, 26 de septiembre de 2012

ASSOCIACIÓ DE PROPIETARIS I VEINS DE VALLDOREIX

Retratava la casa que és o va ser seu de l’Associació. L’edifici m’envia un missatge d’abandó, de cansament, quasi de rendició incondicional.


Les Associacions veïnals en el període feixista exercien la funció d’oposició – en el sentit de representar interessos que sovint no eren els mateixos que els de Régimen - . L’adveniment de la ‘democraciola’ , va comportar que aquesta ‘funció’ passessin a desenvolupar-la els partits Politics. Algunes veus advertien ja aleshores, que més enllà de les sigles d’uns i altres, UCD, AP,PSOE, continuava ‘de facto’ funcionant el ‘tripartit’ , es a dir Falange Española Tradicionalista y de las J.O.N.S; una gran majoria volia creure que les coses canviaren per a bé, i poca gent va escoltar aquells avisos.

Segur que en deixaré ‘detalls’, recordeu ‘ el café para todos’ que va comportar la creació de comunitats autònomes amb una població que es podria gestionar com una Comunitat de Propietaris ?. Recordeu la LOAPA ?. Els escàndols del PSOE amb els ‘ germans Guerra’ ?. Les històries de corrupció i xantatge vinculades amb l’alta velocitat ?. Les inversions ‘ad pompam ,ad ostentationem’ fetes per uns i altres, sempre sota sospita d’amiguisme, i amb la flaire inconfusible de la corrupció ?. Adobat tot amb les indissimulades maniobres de retallar els minsos drets atorgats a Catalunya.

PP i PSOE han actuat de forma negligent en l’Administració de l’estat, i enlloc d’assumir la seva responsabilitat, l’han traslladat als empleats públics, als obrers, als jubilats, a les persones depenents,... retallant l’accés a la salut, a l’educació, als serveis socials, a la feina, a tenir una llar digna, a.. conculcant de forma conscient el que es disposa en el text constitucional.

Ara, avui, la gent vol recuperar el paper d’oposició – no tenen, no tenim, els mateixos interessos que els que gestionen la ‘democraciola’- , però les estructures que s’havien aixecat contra el feixisme, estan - en el millor dels casos - com la seu de l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix.

Discrepo de l’ Alicia Sánchez – Camacho, que posa límits només però als drets de les persones, alhora que accepta i defensa que se’ls imposin retallades, obligacions i deures.

Ah!, que m’agradaria saber quan es va aixecar aquest edifici, i qui en va ser l’arquitecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario